Linde Roadster wint German Design Award 2019

Aantrekkelijk design en uitstekend zicht. Die combinatie heeft de jury van de prestigieuze German Design Award weten te overtuigen van de Roadster van Linde Material Handling. De Linde E20-E35 was al een succesvolle serie van elektrische heftrucks en het internationale panel van experts heeft de versie met geoptimaliseerd zicht nu ook verkozen tot een van de winnaars van 2019 in de categorie Utility Vehicles (bedrijfsvoertuigen).

Gezocht: hoogwaardige producten met een buitengewoon design die pionierswerk verrichten in het designlandschap. Gevonden: de Roadster van Linde Material Handling!

Het unieke voertuigconcept zorgde bij het debuut in 2016 al voor een kleine revolutie in de heftruckbouw. Waar de A-stijl voorheen heel gebruikelijk was, slaagden de ontwikkelaars er met speciale aanpassingen aan het design in om de A-stijl compleet overbodig te maken. Bij het nieuwe model worden de hefkrachten geabsorbeerd door de kantelcilinders en via het beschermframe aan de bovenkant naar achteren geleid. Dankzij deze creatieve oplossing genieten bestuurders van de Linde Roadster van een vrijwel onbeperkt zicht om hen heen. Dat maakt hun werk niet alleen veel eenvoudiger, maar ook significant veiliger.
Dat is ook precies waarom de jury van de German Design Awards de truck, die uniek is in de branche, heeft beloond met een award en heeft uitgeroepen tot “Winner” in de categorie Utility Vehicles (bedrijfsvoertuigen). Om tot die keuze te komen, hielden internationale designexperts uit het bedrijfsleven, de wetenschap en de ontwerpbranche circa 5400 inzendingen tegen het licht. De German Design Award wordt sinds 2012 ieder jaar uitgereikt door de German Design Council en is een van de meest gerenommeerde designwedstrijden ter wereld.

“We zijn heel blij met deze bijzondere award. Het laat zien dat het absoluut de moeite waard is om naar uitdagingen te blijven zoeken en om – in het belang van onze klanten – nieuwe paden te bewandelen die zorgen voor een duidelijke meerwaarde op het gebied van material handling”, aldus Christophe Lautray, Chief Sales Officer bij Linde Material Handling.

Voor de Linde Roadster is dit de tweede hoge onderscheiding van dit jaar; in januari won deze speciale modelvariant al de gerenommeerde Franse industriële-ontwerpprijs “Observeur du design 2018” van het APCI (Agence pour la promotion de la création industrielle).

Tagged