Succesvolle editie van beurscombinatie METAVAK en NIL Verbindingsweek 2018

METAVAK 2019 krijgt nieuwe datum en overzichtelijke plattegrondindeling

De vakbeurzen METAVAK en NIL Verbindingsweek hebben op 30, 31 oktober en 1 november een succesvolle combi-editie beleefd. In totaal bezochten 9.168 vakprofessionals de vakbeurzen, waarbij 30 procent van de bezoekers aan gaf dat ze beide beurzen hebben bezocht. Het exposantenveld telde in totaal 260 deelnemers en dat was een record voor deze beurzencombinatie. De exposanten waren volgens beursorganisator Easyfairs Evenementenhal zeer tevreden, zo bleek ook uit het feit dat een groot aantal van de deelnemers hun plek voor 2019 direct tijdens de beurs al boekten. Die 2019-editie zal in ‘nieuwe’ stijl worden georganiseerd met een nieuwe datum en een gewijzigde plattegrondindeling.

“Als beursorganisator kijken we met een zeer positief gevoel terug op de afgelopen editie, vanwege de vele enthousiaste reacties van zowel exposanten als bezoekers. De exposanten waren zeer te spreken over de hoge bezoekerskwaliteit, waardoor ze tijdens de beurs al veel verkocht hebben en nieuwe afspraken hebben ingepland. Daarnaast hoorden we van bezoekers dat het aanbod van de exposanten aansloot op datgene waar ze naar op zoek waren, denk aan de vele innovatieve producten die werden gepresenteerd”, legt beursorganisator Daniëlle Wild uit.

Het exposantenveld van METAVAK en NIL Verbindingsweek telde gezamenlijk 260 deelnemers. Nooit eerder namen zoveel exposanten deel aan deze beurscombi. De exposanten waren niet alleen in grote getalen aanwezig, ook de activiteiten op de stands namen toe. Er waren meer (draaiende) machines en meer demonstraties op het gebied van onder andere draaien, frezen, snijden en buigen. Ook konden bezoekers dit jaar demo’s volgen op drie demopleinen.

Plannen 2019

Tijdens de exposantenbrunch voorafgaand aan de tweede beursdag werden de plannen voor METAVAK 2019 bekend gemaakt. Dit jaar stonden alle exposanten nog kriskras door elkaar, maar dat verandert in 2019. De beursvloer wordt ingedeeld op productietechniek middels zes zones: automatisering, verspanen, plaatbewerking, reiniging/oppervlakte, 3D-printen en verbinden. Alle exposanten krijgen een plek in de zone die bij hun producten- en dienstenaanbod past. Elke zone krijgt een eigen bezoekershotspot. Hier kan een exposant een actuele ontwikkeling op een aantrekkelijke manier presenteren. Beursorganisator Easyfairs Evenementenhal beoogt met deze nieuwe plattegrondindeling een beursbezoek efficienter te maken voor haar bezoekers.

Nieuwe datum

METAVAK krijgt bovendien een nieuwe datum: 8, 9 en 10 oktober 2019. Dit betekent dat METAVAK voortaan beter aansluit op de planning van de grote Duitse metaalbeurzen. Vooral leveranciers voor de plaatbewerking zijn hiermee geholpen, vanwege de concurrerende beurzen. “Wij zijn enorm blij met de nieuwe datum. Nu zijn we er zeker bij tijdens METAVAK 2019. We proberen zelfs met een primeur te komen”, zegt Mathijs Wijn namens LVD Nederland, een wereldwijde producent en leverancier van machines voor plaatbewerking en bijhorende software.

In 2019 maakt verbindingstechniek ook deel uit van METAVAK. “We merken dat bezoekers ook tijdens de jaren waarin NIL Verbindingsweek niet plaatsvindt graag meer verbindingstechniek op de beursvloer zien. Gebaseerd op de bezoekersdoelgroep van de beurs is dit ook heel logisch, want veel metaalbewerkende bedrijven hebben lassers in dienst”, aldus Wild.

METAVAK is op 8, 9 en 10 oktober 2019 te bezoeken in Evenementenhal Gorinchem. Voor meer informatie: www.metavak.nl.