Nieuws voor industrie, bouw, hout, kunststof, rubber, metaal, techniek, machines en industriële automatisering

“We’re the Intralogistics Pioneers”

Jungheinrich lanceert wereldwijde merkcampagne in samenwerking Nico Rosberg

Pionier zijn – dat zit Jungheinrich in het bloed. Al bijna 70 jaar ontwikkelt en produceert de onderneming baanbrekende oplossingen voor de intralogistiek. Nu slaat het bedrijf uit Hamburg ook op het gebied van marketing nieuwe wegen in. “Als traditioneel merk moeten wij onszelf voortdurend opnieuw uitvinden en innovatie stimuleren. Dat geldt niet alleen voor onze producten, maar ook voor onze merkcommunicatie. Daarom vertrouwen we voor het eerst op een volledig digitale campagne, die we gelijktijdig op vijf continenten uitrollen”, vertelt Linda Duffy, Vice President Marketing bij Jungheinrich AG.

Focus op pioniersgeest en authentieke merkpersoonlijkheid

De digitale campagne met de claim: “We’re the Intralogistics Pioneers” moet de naamsbekendheid van Jungheinrich vergroten, met name onder digitaal onderlegde klantengroepen. Tegelijkertijd moet de campagne Jungheinrich presenteren als een innovatieve en aantrekkelijke werkgever die toekomstbestendige thema’s als automatisering, elektromobiliteit en duurzaamheid nastreeft. “Deze campagne laat zien wie we zijn en naar wie we op zoek zijn: mensen die het verschil willen maken en de toekomst van de intralogistiek mede vorm willen geven”, aldus Duffy. Dit wordt gesteund door Jungheinrich merkambassadeur Nico Rosberg.

De duurzame ondernemer en voormalig Formule 1-wereldkampioen (2016) is medeoprichter van het Greentech Festival, een wereldwijd platform voor technologieën van de toekomst. “Nico staat in vuur en vlam als het gaat om innovatieve en visionaire onderwerpen. Net zoals wij. Samen willen we onze pioniersgeest inzetten en onze ideeën voor het duurzame magazijn van de toekomst nog sterker uitdragen. Jungheinrich is het toekomstmerk van de intralogistiek en we willen het ook als zodanig positioneren.” Jungheinrich vertrouwt daarbij ook bewust op zijn eigen medewerkers: “Collega’s over de hele wereld zijn belangrijke ambassadeurs, die elke dag in contact staan met klanten en potentieel nieuw talent, en onze merkbelofte tot leven brengen”, aldus Duffy.

Het merk bezighouden met onderwerpen van de toekomst

De campagne richt zich op thema’s als duurzaamheid, efficiënte en klimaatvriendelijke aandrijftechnieken en de intelligente netwerkvorming en automatisering van magazijnprocessen. Jungheinrich’s pioniersrol binnen de intralogistiek op het gebied van lithium-ion technologie, zijn omvangrijke expertise op het gebied van elektrificatie en geïntegreerde energiesystemen en zijn AI-oplossingen voor magazijn- en vlootmanagement, onderstrepen de knowhow van de onderneming op het gebied van innovatie en duurzaamheid. “Duurzaamheid is diep verankerd in de bedrijfscultuur van Jungheinrich”, benadrukt Duffy. “Het verantwoord gebruik van onze grondstoffen ligt ons na aan het hart. Wij willen impulsen geven, gebaande paden verlaten en iets nieuws durven uitproberen. Het is precies deze geest die de campagne ‘Intralogistics Pioneers’ uitdraagt.”