Volop interactie tijdens digitale lancering Empack Reconnect

De eerste online verpakkingsbeurs van de Benelux vond plaats op donderdag 17 september. De verpakkingscommunity had eindelijk de mogelijkheid om elkaar online te ontmoeten, te netwerken en zaken te doen. Circa 200 exposanten en 600 unieke bezoekers maakten van dit moment gebruik en gingen de interactie aan. Naast discussies in diverse themagerichte netwerklounges volgden professionals uit de verpakkingssector massaal inspirerende kennissessies van toonaangevende partijen. De eerste editie werd live uitgezonden vanuit de eigen locatie van beursorganisator Easyfairs, namelijk Next Level in Evenementenhal Gorinchem.

Van fysiek, naar hybride, naar online

Lange tijd zag het ernaar uit dat Empack Reconnect fysiek doorgang zou vinden in Jaarbeurs Utrecht. Ter waarborging van de veiligheid en gezondheid van exposanten, bezoekers en medewerkers werden extra inspanningen en maatregelen getroffen. Na de aankondiging van Empack als hybride event werden deze nog meer geïntensiveerd. In samenspraak met de community heeft Easyfairs besloten dat de fysieke ontmoeting op Empack uitgesteld wordt tot maart volgend jaar. Dit nam niet weg dat het hoog tijd was om de verpakkingsbranche opnieuw bij elkaar te brengen.

Live studio op Next Level, de hypermoderne bovenverdieping in Gorinchem

Op Next Level, de hypermoderne bovenverdieping in Evenementenhal Gorinchem werd een hoofdpodium en studio ingericht. Gastheren Ivo Horn en Rowdy van den Nieuwenhuizen gidsten bezoekers door de mogelijkheden van het online platform en bezoekers zochten interactie met exposanten, sprekers, maar ook met elkaar in diverse netwerklounges.  Van den Nieuwenhuizen, Head of Content Empack: “Na de start om 10.00 uur was het voor alle betrokkenen even wennen, maar al snel werden eerste connectieverzoeken verstuurd en geaccepteerd. De sprekers waren enthousiast over de professionele setting en spraken hun enthousiasme uit over de mogelijkheid tot napraten met bezoekers via de chatfunctie.”

“Het is mooi om te zien dat dit evenement binnen circa 3 weken op poten is gezet , waarbij vrijwel alles naar behoren is verlopen via het online platform Swapcard. Het online platform Empack Reconnect heeft zich als solide platform bewezen en biedt daarmee een mooie basis richting de toekomst”, geeft van den Nieuwenhuizen met een glimlach aan.

Verpakkingsonderzoeken omtrent duurzaamheid gepubliceerd

Empack Reconnect vormde tevens het decor voor de live publicatie van verpakking gerelateerde onderzoeken. In de ochtend bracht ABN AMRO de ‘haat-liefde verhouding’ tussen consument en duurzame verpakkingen onder de aandacht. Dit werd gedaan middels een tweetal onderzoeken; het tijdperk voor en het tijdperk tijdens corona, met verrassende resultaten. Daarnaast behandelde prof. dr. Ernst Worrel vraagstukken op het gebied van herbruikbare verpakkingen en gaf advies op basis van wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit van Utrecht en het Consortium for Research into Sustainable Packaging (CRISP). In de middag kwamen diverse experts van SUEZ, TNO, Blomix, Brightlands en Green Serendipity aan het woord tijdens het Brightlands Symposium.

Irma de Hoon, Group Event Director bij Easyfairs sluit af: “De gepresenteerde onderzoeken dragen exact uit waar Empack voor staat. Het delen van kennis en inzichten is te allen tijde van essentieel belang om de stap voorwaarts in verpakkingen te blijven maken. De presentaties en opgenomen livesessies zijn vanaf komende week te vinden op www.empack.nl. Wij kijken met veel plezier terug op de online lancering, maar kijken met nog meer plezier uit naar hopelijk een fysieke ontmoeting op 31 maart en 1 april 2021 in de Brabanthallen in Den Bosch.”