Uiterst flexibele Ethernet-kabels met 600 Volt UL-certificaat voor Industrie 4.0

Nieuwe CAT5e en CAT6 kabels voor gebruik in kabelrupsen met een nog langere levensduur en goedkeuring voor de Amerikaanse markt

CAT5e of CAT6 kabels zijn onmisbaar voor de implementatie van Industrie 4.0 in de automatisering. igus heeft nu twee uiterst flexibele Ethernet-kabels CFBUS.045 en CFBUS.049 verder ontwikkeld, specifiek voor het dynamische gebruik in kabelrupsen. De nieuwe CAT5e en CAT6 kabels hebben een verbeterde UL-goedkeuring voor de Noord-Amerikaanse markt met 600 Volt. De kabels zijn succesvol in het igus testlaboratorium getest, met meer dan 76 miljoen slagen en zijn uit voorraad leverbaar al vanaf één meter lengte.

Industrieel Ethernet is de toekomstige stap voor de gedigitaliseerde fabriek van morgen.Talloze studies laten zien dat het Fielbus-protocol wereldwijd stagneert en dat het aantal Ethernet-verdeelpunten toeneemt met groeipercentages ruim in de dubbele cijfers. Wat velen zijn vergeten is dat Fieldbus-systemen specifiek zijn ontworpen voor de zware alledaagse industriële omgevingen, terwijl Ethernet is bedoeld voor schone en veilige kantoor- en service omgevingen. Maar de industriële omgeving vraagt om een betrouwbare verbinding met een lange levensduur tussen de componenten. Wat dit betreft, is igus de eerste leverancier die een kabelprogramma biedt, met de series CFBUS.045 (CAT5e) en CFBUS.049 (CAT6), specifiek ontwikkeld voor dynamisch gebruik in kabelrupsen. Met meer dan 76 miljoen slagen en een buigradius van 9.5 x d, demonstreerden de kabels duidelijk hun uitzonderlijk lange levensduur in het eigen igus testlaboratorium. Vanwege de hoge kwaliteit van de kabelmaterialen en de hoge elektromagnetische compatibiliteit met aan de speciale gevlochten afscherming met een dekking van 90 procent, kan igus nu de nieuwe kabels aanbieden met een verhoogde UL spanning van 600 Volt, direct uit voorraad. Dus kunnen de Ethernet-kabels veilig naast drivekabels worden gebruikt.

Ethernet-kabels met 36 maanden garantie voor de Amerikaanse markt

Met meer dan 1.300 kabeltypen, biedt igus het grootste kabelrupskabel assortiment met de meest uitgebreide selectie van internationale goedkeuringen, waaronder kabels met UL-certificering. De specialist op het gebied van kabels voor bewegende toepassingen levert al meer dan 25 jaar UL-gecertificeerde chainflex kabels voor machinebouw en installatiebouw. Voor export bedrijven betekent dit dat ze gemakkelijker de Amerikaanse markt kunnen betreden, omdat UL (Underwriters Laboratories) de bekendste en meest algemeen geaccepteerde testorganisatie in de VS is. Het publiceert regelmatig standaarden en certificeert producten, zoals de igus kabels. Wanneer er testcertificaten voor de kabels aanwezig zijn, dan verloopt de inklaring bij de douane en de inbedrijfstelling snel en soepel. Vanwege het constant testen van alle chainflex-kabels in het eigen lab van 2.750 m², is igus de enige producent ter wereld die 36 maanden garantie biedt op haar complete kabelassortiment, inclusief de nieuwe CAT5e en CAT6 Ethernetkabels.

Tagged