SOLIDWORKSjobs: nieuw recruitmentplatform verbindt SOLIDWORKS engineers en bedrijven

Cadjobs en Design Solutions lanceren samen SOLIDWORKSjobs.nl, een gespecialiseerd recruitmentplatform dat bedrijven in de maakindustrie helpt de juiste specialist te vinden.

De schaarste op de arbeidsmarkt remt de groei van de maakindustrie. Dit nieuwe platform beantwoordt deze uitdaging door vacatures onder de aandacht te brengen van geïnteresseerde engineers en technici. Daarnaast worden assessments en trainingen gefaciliteerd om te zorgen dat kandidaten de benodigde kennis en vaardigheden hebben. Zo ontstaat een win-win voor baanzoekers en ondernemingen.

Design Solutions

Disign Solutions verkoopt sinds 1998 SOLIDWORKS 3D CAD en aanverwante software en diensten. Elke dag weer Blijkt het belang van de juiste mensen aan de digitale tekentafel. Dán is échte innovatie mogelijk. Dankzij het partnerschap met Cadjobs kan Design Solutions klanten nu ook helpen de beste engineers te werven. Indien nodig worden in het trainingscentrum de skills naar het vereiste niveau. Het resultaat: meer innovatie en groei.

Cadjobs

Cadjobs is al ruim 20 jaar succesvol als recruiter in het CAD segment. Door het kandidatennetwerk te verbinden met de klanten van Design Solutions, ontstaan er nieuwe kansen voor zowel engineers als werkgevers. Het online platform  www.solidworksjobs.nl gebruikt de bewezen search engine van www.cadjobs.nl, de digitale superschakel tussen 2D/3D CAD Engineers en bedrijven in de maakindustrie. De zoekmachine richt zich op feitelijke kenmerken zodat het recruitmentteam zijn tijd maximaal kan besteden aan de ‘zachte aspecten’ zoals de bedrijfscultuur, werkplek, welke soft skills zijn er nodig en waar wil het bedrijf naartoe?

Hoe werkt het?

Een bedrijf geeft zijn SOLIDWORKS vacature door waarna een accountmanager van SOLIDWORKSjobs de specifieke wensen en bedrijfscultuur met de opdrachtgever bespreekt en vertaalt in een vacature op www.solidworksjobs.nl. Aan de andere kant screent een recruiter persoonlijk elke engineer die zich inschrijft om van hem of haar een anoniem profiel te maken dat op de website en via andere online kanalen wordt gepubliceerd. Zien de professionals van SOLIDWORKSjobs een match, dan proberen ze kandidaat en werkgever bij elkaar te brengen. Uiteraard kunnen kandidaten en bedrijven ook zelf reageren, bijvoorbeeld naar aanleiding van een emailupdate met nieuwe vacatures of kandidaatprofielen.

Sven Boender: “Voortdurend matchen wij actuele SOLIDWORKS vacatures met kandidaten. Desgewenst verzorgen we assessments om de competenties van een kandidaat in kaart te brengen. Wanneer aanvullende training nodig is, verzorgen we die door de nauwe samenwerking met Design Solutions. Kortom, bij SOLIDWORKSjobs doen we er alles aan om een succesvolle match te realiseren voor alle betrokkenen. Dat is onze job.”

Tagged