Snel geassembleerd, stevig bevestigd: nieuwe aansluitelementen voor kabelgeleiding voor cobots

Nieuw klemconcept voor triflex R kabelrupsen waarborgt een veilige interactie tussen mens en machine

Veiligheid speelt een belangrijke rol wanneer mensen en robots zij aan zij werken in de industrie. Dit is waarom gebruikers van cobots en industriële robots reeds kiezen voor de 3D triflex R kabelrupsen van igus voor energie- en datatoevoer. Voor het nog eenvoudiger monteren van deze kabelrupsen en het verbeteren van de veiligheid in de industrie, heeft igus nu nieuwe kunststof bevestigingsklemmen ontwikkeld. Naast de snellere montage minimaliseren ze ook het risico op letsel dankzij het ontwerp met afgeronde hoeken.

In het kader van Industry 4.0, wordt de interactie tussen mens en machine steeds meer de focus van automatisering. Derhalve worden collaboratieve robots (cobots) gezien als de toekomst. De zogenaamde cobots worden voornamelijk gebruikt als assistent in eenvoudige of interactieve activiteiten en – in tegenstelling tot grote en snelle industriële robots – werken ze zij aan zijn met mensen. Voor een betrouwbare energietoevoer naar cobots en industriële robots, biedt igus de optimale oplossing met haar triflex R kabelrupsen. Naast roestvaststalen klemmen, kunnen gebruikers nu voor het bevestigen van de kabelrups aan de robotarm, ook kiezen voor nieuwe kunststofklemmen speciaal ontworpen voor cobots. Het ontwerp met afgeronde hoeken verhoogt de werkplekveiligheid door de kans op letsel bij contact met de robot te reduceren. De kunststof klemmen kunnen snel aan de robotarm worden bevestigd middels een schroefverbinding. De triflex R wordt eenvoudig op de klem bevestigd met een clip en gefixeerd. De nieuwe klemmen zijn geschikt voor Universal Robots, TMS en Kuka LBR iiwa cobotarmen.

triflex 3D kabelrupsen voor een veilige energietoevoer op de cobot

Het triflex R programma is speciaal ontwikkeld voor geavanceerde 6-assige robots in industriële omgevingen. Door het combineren van de flexibiliteit van een beschermslang met de stabiliteit van een kabelrups, garandeert de ronde triflex R een betrouwbare kabelgeleiding in driedimensionale bewegingen. Een kogel/kom principe waarborgt een hoge treksterkte en een gemakkelijke installatie van de kabelrups. De inwendige verdeling is vrij selecteerbaar. De cirkelvormige radius-aanslag en de hoge twistbaarheid van de kabelrups voorkomen overbelasting van de kabels – dit systeem verhoogt de levensduur en operationele veiligheid van uw toepassing. De triflex kabelrupsen zijn leverbaar als compleet pakket met speciaal voor de cobot ontworpen klemmen, kabels en connectoren, aansluitklaar.

Tagged