Optimaal aangepaste oplossingen voor high purity toepassingen, medische techniek en services

Ecoclean: innovatieve en duurzame componentenreiniging voor de strengste eisen

Nieuwe producten, gewijzigde fabricage- en coatingtechnologieën of strengere regelgevingen zorgen ervoor dat bijna alle industriële sectoren geconfronteerd worden met strengere specificaties voor de deeltjes- en filmische reinheid. Daarom zal Ecoclean op de beurs parts2clean van 11 tot 13 oktober aanstaande in Stuttgart (hal 4, stand C26) de focus leggen op optimaal aangepaste oplossingen voor high purity toepassingen, turnkey-oplossingen voor de reiniging en steriele verpakking van medisch-technische producten en toekomstgerichte services, naast reinigingsinstallaties en -systemen voor klassieke toepassingen.

Bij de reiniging van productieapparatuur voor de halfgeleiderindustrie zoals componenten voor de DUV- en EUV-technologie, vacuümcomponenten voor UHV-, XHV- en UCV-technologie, modules voor krachtige lasersystemen, hightech meet- en analyseapparatuur alsmede precisieoptische en medisch-technische producten moet de deeltjes- en filmische reinheid aan bijzonder hoge eisen voldoen. De vereiste specificaties variëren afhankelijk van component en toepassingsgebied, maar met klassieke reinigingsinstallaties kunnen deze gewoonlijk niet worden vervuld. In dat geval is het niet mogelijk om een duurzame stabiliteit van de kwaliteit te garanderen in de productie.

Voor deze taken stelt Ecoclean op parts2clean van dit jaar speciaal aangepaste installatieconcepten voor een batchgewijze en individuele reiniging met waterige media en milieuvriendelijke oplosmiddelen voor, evenals specifieke high purity uitrustingspakketten. Deze laatste worden gepresenteerd aan de hand van de oplosmiddelinstallatie EcoCcompact.

Aangepaste uitrusting voor high-end reinigingstoepassingen

Om aan de hoge eisen te voldoen, bevatten deze pakketten als uitrustingsdetails een op high-end reinigingstoepassingen afgestemde systeemtechnologie, mediumsturing en -bereiding. In combinatie met speciale procesopties zoals Ultrageluid Plus of Pulsated Pressure Cleaning (PPC) en plasmareiniging bereikt men met de reinigingsinstallaties van Ecoclean een zeer fijne reiniging, waarbij hoge reinheidsspecificaties gereproduceerd kunnen worden.

Met speciaal ontwikkelde procestechnische details voor high purity toepassingen zijn ook de multibad ultrasoonreinigingsinstallaties van UCM AG een voltreffer. Dit is de afdeling van de SBS Ecoclean Group die in precisie- en fijnreiniging gespecialiseerd is.

Ecoclean biedt ook oplossingen voor fabrikanten van medisch-technische producten, die wereldwijd aan steeds hogere eisen en strengere regelgevingen van de FDA en MDR moeten voldoen. Zo zijn bijvoorbeeld de eindreiniging en het verpakken kritische onderdelen van het product sinds de invoering van de MDR. Voor deze taken biedt Ecoclean turnkey-oplossingen aan voor de eindreiniging en steriele verpakking van medisch-technische producten zoals implantaten en instrumenten. Naargelang de toepassing gebeurt de verpakking met materiaal dat reeds vooraf is goedgekeurd.

Een ander centraal thema op de beursstand van Ecoclean zijn toekomstgerichte serviceoplossingen. Op onze post „Station Kundendienst“ verstrekken ervaren medewerkers van de serviceafdeling informatie over de innovatieve serviceapp en thema’s zoals voorspellend onderhoud, serviceconcepten op maat, procesanalyses en opleidingen voor medewerkers, modernisering van installaties en mogelijkheden om reinigingsprocessen energie-efficiënter te maken.

Ecoclean op parts2clean in Stuttgart, Duitsland, hal 4, stand C26 www.ecoclean-group.net

Tagged