Nieuws voor industrie, bouw, hout, kunststof, rubber, metaal, techniek, machines en industriële automatisering

Lascobots en compacte robotlascel bij Yaskawa op de Metavak 2022

Tijdens de Metavak en Welding Week demonstreert Yaskawa een aantal toepassingen voor het optimaliseren van lasprocessen met behulp van cobots en industriële robots.

Gebruiksvriendelijke robotsystemen

De serie ArcWorld booglas robotcellen van Yaskawa biedt al jaren lang een flexibele oplossing voor productiebedrijven om hun productie te verhogen. Een van de kleinste modellen uit de serie is te zien op de Metavak. De ArcWorld Mini RS is een flexibele en ruimtebesparende lascel die eenvoudig te installeren en verplaatsen is en een compacte en makkelijke optie biedt voor het vervangen of aanvullen van handmatig lassen. Doordat de hele cel inclusief behuizing op een stabiel basisframe staat kan de installatie bijzonder snel worden geplaatst en in bedrijf worden genomen zodat de gebruikers er al dezelfde dag mee aan de slag kunnen.

Weld4You

Door de combinatie van een collaboratieve robot en een eenvoudige gebruikersinterface zorgt de Weld4You, verkrijgbaar via partner RoboFlex, voor eenvoud voor de gebruiker, zonder de essentiële lasfuncties uit meer dan 40 jaar laservaring te missen. Met handmatige begeleiding kan de Yaskawa HC10 cobot eenvoudig naar nieuwe lasposities worden verplaatst en worden geprogrammeerd. Nadat het programma is aangemaakt, kan het robottraject gecontroleerd worden en eventueel aangepast, voordat de robot begint met lassen. Een langdurig leerproces in complexe programmeeromgevingen is niet meer nodig. Omdat de HC10 lascobot gebruik maakt van dezelfde robotbesturing als alle andere industriële robots van Yaskawa, zijn ook de geavanceerde functies beschikbaar zoals lasnaadzoeken, pendelen, lasnaadvolgen en meerlagenlassen, zodat de Yaskawa lascobot ook voor complexere producten kan worden ingezet.

En tweede Yaskawa lascobot is te vinden in de compacte en modulaire Siegmund-lascel. Deze lascellen zijn individueel configureerbaar en hebben een hoge beveiligingsstandaard. In combinatie met de HC10 lascobot is dit een perfect alternatief of aanvulling op de handmatige lassers en brengt de constante kwaliteit van robotlassen naar uw productieprocessen.

De ervaren adviseurs van Yaskawa Benelux staan u graag te woord om uw lastechnische uitdagingen te bespreken.Yaskawa Benelux is te vinden in hal 5, stand B026.