Grijs, rood of groen: houten gevels in vijftien nieuwe kleuren

Voorvergrijsde houten gevels: ze zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De voorvergrijsde look is dan ook al jaren een vast onderdeel van de hedendaagse architectuur. De Oostenrijkse houtbeschermingsspecialist ADLER is pionier op het gebied van deze coatingtechniek en bracht meer dan 20 jaar geleden Pullex Silverwood op de markt, het eerste en nog steeds populairste vergrijzingslazuur. Dit lazuur zet het natuurlijke vergrijzingsproces buitenspel en zorgt ervoor dat hout gelijkmatig vergrijst. Ook Lignovit Platin, ADLER’s lazuur met metallic look, is nog steeds zeer geliefd. Dit product is nu in maar liefst vijftien nieuwe kleuren verkrijgbaar.  

Grenzeloos grijs

Inmiddels kunnen houten gevels – ongeacht welke houtsoort of -textuur – op veel verschillende manieren worden beschermd. Naast oplosmiddelhoudende producten zijn er hiervoor inmiddels ook veel producten op waterbasis op de markt. Daarnaast kan de klant uit talloze looks kiezen. Voorvergrijzen met ADLER-producten kent geen grenzen, of het nu om de intensiteit of de kleur gaat: van helder stralend zilver tot donkerrokerig bruin is alles mogelijk.

Vijftien nieuwe trendkleuren

Het straatbeeld wordt inmiddels steeds vaker gedomineerd door gekleurde gevels. Steeds meer architecten en planologen willen houten gevels niet alleen goed beschermen, maar ook voorzien van een unieke look – en willen zich hier met bijzonder kleurgebruik onderscheiden. U vraagt, wij draaien: ADLER heeft nu vijftien nieuwe trendkleuren voor Lignovit Platin ontwikkeld, het populaire lazuur met metallic effect. Het lazuur is nu dus in nog meer kleuren verkrijgbaar – van het zonnige, warme Nazca-goud tot het vurige Thulit-rood en het aardse Mojave-groen. “Met hun licht grijze ondertoon zorgen de Lignovit Platin trendkleuren niet alleen voor een bijzonder mooie, metallic glanzende look, maar hebben dankzij de speciale deeltjes die uv-licht reflecteren ook een veel betere weerstand dan conventionele gekleurde lazuren”, vertelt Leon Cremers, directeur van ADLER Benelux in Heeze.

Zeer goede weerbestendigheid

Bij de ontwikkeling van de nieuwe trendkleuren hechtte ADLER bijzonder veel waarde aan een zeer goede weerbestendigheid en een gelijkmatige verwering. Daarnaast wordt het oppervlak van een houten gevel tegenwoordig niet meer geheel door de lak ‘bedekt’, maar wordt de natuurlijke schoonheid van het hout juist benadrukt. Bij gebruik van Lignovit Platin blijft de houtstructuur dan ook goed zichtbaar.

ADLER – Door onze aderen stroomt verf

Met circa 670 medewerkers is ADLER de toonaangevende fabrikant van lakken, verven en houtverduurzamingsmiddelen in Oostenrijk. Het familiebedrijf werd in 1934 opgericht door Johann Berghofer en is vandaag de dag onder leiding van Andrea Berghofer in handen van de derde generatie. Elk jaar verlaat 22.000 ton lak de fabriek in Schwaz (Tirol) naar klanten in meer dan 30 landen over de hele wereld. In 2018 werd in Heeze ADLER Benelux opgericht; daarnaast heeft ADLER verkoopkantoren in Duitsland, Italië, Polen, Zwitserland, Tsjechië en Slowakije.

ADLER is sinds 2018 als één van de eerste bedrijven in zijn branche 100% klimaatneutraal. Met behulp van een groot aantal maatregelen heeft ADLER zijn ecologische voetafdruk tot een minimum weten te beperken. ADLER compenseert onvermijdelijke restemissies door erkende klimaatbeschermingscertificaten en draagt zo bij aan de financiering van nieuwe klimaatbeschermingsprojecten.

www.adler-verven.nl