Gereedschapskeuze geoptimaliseerd

Voor de bewerking van grijs lamellair en nodulair gietijzer bestaan gevestigde oplossingen – diamantslijpstiften worden in toenemende mate functionele en economische alternatieven, ook in het geautomatiseerd gebruik.

Het uitslijpen, egaliseren of ontbramen van grijs lamellair en nodulair gietijzeren werkstukken (GG, GGG, resp. GJL en GJS), is één van de meest voorkomende bewerkingsopgaven in de nabewerking van gietijzer. Voor deze taken zijn totaal verschillende gereedschappen geschikt. Naast de klassieke toepassingen voor haakse slijpmachines worden voor de bewerking van moeilijk toegankelijke plaatsen stiftstenen, stiftfrezen en steeds vaker ook diamantslijpstiften gebruikt. Maar welke stift is waarvoor geschikt?

“Wanneer we over de bewerking van grijs lamellair en nodulair gietijzer praten, d.w.z. gietijzer uit een ijzer-koolstof-legering met een relatief hoog aandeel van koolstof in de vorm van lamellen- of kogelgrafiet, hebben alle drie de soorten hun bestaansrecht”, verklaart Jonas Lichtinghagen, productmanager voor slijpgereedschappen bij PFERD Marienheide. “Primair is, de bewerkingsopgave, in welke oorspronkelijke staat bevindt het werkstuk zich en wat is het bewerkingsdoel.” Ondertussen zijn ook parameters zoals ergonomie en automatiseringsgeschiktheid criteria voor de gereedschapskeuze: “Vooral met betrekking tot de wettelijke regels op het gebied van arbeidsergonomie zijn de eisen in de laatste jaren gestegen”, merkt de PFERD-productmanager op over de complexe situatie in vele branches van de maakindustrie, “in het bijzonder in gieterijen”.

Klassieke stiftstenen gaan altijd

Historisch gezien wordt de bewerking van gietijzeren werkstukken met klassieke stiftstenen gedaan. “Dergelijke gereedschappen zijn sinds de jaren 30 van de vorige eeuw bekend en in de meest verschillende afmetingen, korrelsoorten en bindingen beschikbaar. Enkel voor deze bewerking van gietijzer bevinden zich hier talrijke oplossingen, zoals bijv. de CAST-lijnen van PFERD.” De materiaalafname bij klassieke stiftstenen is tevredenstellend, de te bereiken oppervlakken – elk naar korrelgrofte – zijn prima. “Ook bij kritische bewerkingsplaatsen, zoals bijv. bij bramen of zandinsluitingen, is de standtijd van klassieke stiftstenen hoog”, vult Lichtinghagen aan. Voor het handmatig gebruik zijn deze gereedschappen nog steeds een goede oplossing, wanneer zij op speciale geometrieën afgericht zouden moeten worden.

Geautomatiseerd gebruik neemt toe

“Wanneer het om geautomatiseerde bewerkingen gaat, die wij toenemend bij onze klanten in de gieterijen aantreffen, dan heeft de stiftsteen het door zijn geometrieverandering tijdens het gebruik moeilijk. Hier bieden stiftfrezen en diamantslijpstiften duidelijke voordelen, omdat zij geen diameterverlies kennen.”

Enkel wanneer zeer hoge afnameprestaties bij lagere eisen aan de oppervlaktekwaliteit gevraagd worden, adviseert PFERD hardmetalen stiftfrezen: “Ook omdat de gebruikers de uiterst geringe stofbelasting bij de bewerking zeer waarderen.”

Een uitstekend en steeds populairder alternatief voor stifstenen en hardmetalen stiftfrezen zijn de diamantslijpstiften, verklaart de slijpprofessional van PFERD: “De afnamerendementen van diamantslijpstiften zijn hoog, de oppervlakken zijn fijn.” Men slijpt snel én met hoge agressiviteit. Een wezenlijk voordeel is vooral, dat bramen en zandinsluitingen de diamantgereedschappen niet kunnen beschadigen. Daarnaast is de stofbelasting laag, wat een voordeel is voor ergonomisch gebruik. “En door de vormvastheid en de zeer hoge standtijd kunnen diamantslijpstiften uitstekend in geautomatiseerde processen geïntegreerd worden.”

Het poetsen van gietijzer verandert

In toenemende mate gebruiken klanten deze gereedschappen in de klassieke arbeidsprocessen bij het poetsen van gietijzer, aldus Lichtinghagen. “Wij hebben op deze ontwikkeling gereageerd en het assortiment aan diamantslijpstiften onlangs bijna verdubbeld, zodat PFERD thans alle belangrijkrijke afmetingen kan leveren.”

Een advies ter plaatse door de technische adviseur van PFERD leidt snel tot duurzame resultaten. Zo verwijst de PFERD-productmanager op de procesexpertise van collega’s: “Hier realiseren wij zeer snel productiviteitsreserves en verschaffen ergonomische en economisch geoptimaliseerde oplossingen.”

Tagged