Eemsned meest succesvolle Baoli dealer in Benelux

Baoli Benelux, een business unit van Kion-zuster STILL Benelux, groeit in rap tempo. Sinds de start in 2018 telt het merk inmiddels zo’n 15 dealerlocaties in Nederland. Een van de best presterende dealers vinden we letterlijk en figuurlijk bovenin. In Losdorp, in de kop van de provincie Groningen, timmert Eemsned succesvol aan de weg. We bezoeken eigenaar Gert Smit tijdens de aflevering van weer een nieuwe lading Baoli heftrucks.

“Het zijn de ideale trucks voor mijn klanten; no-nonsens en tegen een zeer aantrekkelijke prijs”, vertelt Gert Smit als de volgende Baoli heftruck van de dieplader rijdt. Het zijn 2,5- en 3,5-tonners, de meest populaire in zijn regio.

Smit startte zijn bedrijf in 2009, als verkoper van aanhangwagens en paardentrailers. Van daaruit groeide Eemsned gestaag en werden ook trekkers, shovels en mechanisatie toegevoegd aan het assortiment.

De klantenkring bleef groeien en in 2020 breidde hij het aanbod uit met de heftrucks van Baoli. “We hebben gekeken waar nog ruimte was in de markt. En ik zag kansen voor Baoli”, vervolgt Smit. Vanaf dat moment groeide Eemsned uit tot de meest succesvolle Baoli dealer in de Benelux.

Meerdere succesfactoren

Hoeveel trucks Smit precies in de markt heeft gezet, laat hij het liefst in het midden. “Maar het zijn perfecte trucks voor bedrijven die een eenvoudige, robuuste en onderhoudsvriendelijke heftruck nodig hebben”, aldus de eigenaar.

Het succes is volgens hem toe te schrijven aan meerdere factoren: “Uiteindelijk koopt de klant een heftruck bij ons. Die relatie is het belangrijkst. Door goed te luisteren, snel te reageren en actief met de klant mee te denken, win je het vertrouwen en ontstaat mogelijk  een gunfactor. Maar ook het product zelf en de relatie met de truckleverancier spelen natuurlijk een rol.”

Betrouwbaar en betaalbaar

Als onderdeel van de Kion Group, waartoe ook STILL en Linde behoren, creëert Baoli als naam eveneens vertrouwen, stelt Smit. Het merk mag dan van oorsprong Aziatisch zijn; de trucks voldoen aan alle moderne Europese normen en standaarden. De betrouwbare techniek maakt ook dat elke monteur aan de trucks kan sleutelen. “Zo blijft ook het onderhoud betaalbaar”, weet Smit uit ervaring.

Een niet te onderschatten meerwaarde is volgens hem dat er op voorraad wordt geproduceerd. “Daardoor kunnen we relatief snel leveren; meestal al binnen 2 tot 3 weken. Zeker in de huidige markt is dat een enorm voordeel. Je moet snel kunnen schakelen. En dát is precies wat we met Baoli kunnen.”

Er is duidelijk chemie tussen Eemsned en Baoli Benelux. Beide partijen denken proactief mee en spelen kort op de bal. “Zo versterken we elkaar. Ik ben ervan overtuigd dat we op de goede weg zitten en heb het volste vertrouwen in de toekomst”, besluit Smit.