Beurscombinatie METAVAK en NIL Verbindingsweek start met 260 exposanten

Met 260 exposanten op METAVAK en NIL Verbindingsweek biedt beursorganisator Easyfairs Evenementenhal metaalbewerkend Nederland een aantrekkelijk en uitgebreid vakevent aan. Op 30, 31 oktober en 1 november 2018 biedt de beursvloer in Evenementenhal Gorinchem alles wat nodig is om modern te produceren.

“De metaalbranche bloeit volop, dat merken we als beursorganisatie in aanloop naar het evenement ook. Exposanten pakken juist in deze drukke tijden extra uit voor een succesvolle beursdeelname. Voor bezoekers blijft het daardoor interessant om deze vakbeurs te komen bezoeken. We kunnen melden dat de nieuwste machines en toebehoren weer worden gedemonstreerd, sterker nog: we hebben op de beurs een paar leuke primeurs”, zegt organisator Daniëlle Wild.

METAVAK

METAVAK zit de laatste jaren behoorlijk in de lift, met als uitschieter de succesvolle 2017-editie. Op basis van die editie is de organisatie dit jaar weer aan het bouwen geweest om de volgende stap te zetten. Daarom is de beursformule aangescherpt om het voor de bezoekers nog aantrekkelijk te maken. In dat kader passen het TechnoSquare en het interactieve plein ‘Innovation starts here’ en het demoplein Lijmtechniek op NIL Verbindingsweek. Exposanten slaan hier de handen ineen om met praktische demonstraties en korte toelichtingen daarop aan de bezoekers te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn voor procesoptimalisatie en efficiencyverbetering. “Dit soort initiatieven zijn schoolvoorbeelden hoe we het graag willen zien op de beurs”, zegt Fleur Bake, marketeer van METAVAK. “Als beursorganisator stimuleren en ondersteunen we deze partijen. Zo stimuleren we ook exposanten om op hun stands productdemonstraties te geven, want dat is toch een veelgenoemde reden waarvoor vakprofessionals naar een beurs komen.”

Verbindingstechniek

Bezoekers van NIL Verbindingsweek kunnen materialen of producten meebrengen naar het Demoplein Lijmtechniek, waarvoor ze opzoek zijn naar een verbinding, waarbij lijm de oplossing zou kunnen zijn. Bezoekers kunnen touw trekken met een heftruck om zo zelf te ervaren hoe sterk de lijmverbinding is. Er zijn verschillende materialen aanwezig die bezoekers ter plaatse kunnen lijmen. Hier wordt het gehele stappenplan van het lijmproces doorlopen. Tevens wordt er middels een aquarium aan de bezoekers getoond hoe het lijmen onder water in zijn werk gaat.

De combinatie van METAVAK en NIL Verbindingsweek biedt alles wat voor de metaalbewerker interessant is: verspanende machines, plaat-, buis- en draadbewerkingsmachines, oppervlaktebewerking en reinigingsmachines, verbindingstechnieken, Additive Manufacturing/3D metaalprinters, industriële gereedschappen, industriële automatisering, CADCAM software, industriële vloeistoffen, onderhoud en revisie, meet- en regeltechniek, personeel en opleidingen.

Openingstijden METAVAK en NIL Verbindingsweek

METAVAK en NIL Verbindingsweek zijn op 30, 31 oktober en 1 november 2018 te bezoeken van 13.00 tot 21.00 uur in Evenementenhal Gorinchem, direct aan de A15. Meer informatie: www.metavak.nl of www.nil-verbindingsweek.nl.

Tagged