ACE met RGA geteste TUBUS-demper op Precisiebeurs

Op de Precisiebeurs geeft ACE Stoßdämpfer GmbH acte de présence met onder meer zijn TUBUS TA-dempers. Het nieuwe hieraan: de structuurdemper werd onlangs RGA getest en is daarmee onder voorwaarden geschikt voor toepassingen in vacuüm cleanroom. In tegenstelling tot de standaard demper bevat deze demper géén kleurstoffen.

Qua flexibiliteit zijn de TUBUS-structuurdempers van alle markten thuis. Ze zijn verkrijgbaar in zeven verschillende types en constructeurs kunnen voor de meest uiteenlopende toepassingen gebruikmaken van circa 150 producten.

Voordelige oplossing

De TUBUS van ACE heeft zijn dempingseigenschappen vooral te danken aan het unieke materiaal. De onderhoudsvrije inbouwklare dempers bestaan uit speciaal co-polyester elastomeer. Dit materiaal warmt onder belasting slechts gering op en zorgt voor een gelijkblijvende

demping. Het materiaal en het wereldwijd unieke productieproces resulteren in de bijzondere dempingseigenschappen. De structuur van het elastomeer wordt dusdanig veranderd dat er individuele dempingseigenschappen ontstaan. Ten opzichte van demping met rubber, polyurethaan (PUR) of stalen veren bieden deze structuurdempers een flinke verbetering. Ze winnen het naast hun flexibele dempingseigenschappen ook qua levensduur van andere oplossingen. Die is twintig keer zo hoog vergeleken met urethaan-dempers, tien keer hoger dan bij rubber dempers en vijf keer zo hoog als bij stalen veren.

Compact en licht

Naast de hoge levensduur tot ca. 1 miljoen belastbare cycli onderscheiden de TUBUS-dempers zich van andere vast-stof-dempers door de compacte inbouwmaat en het geringe gewicht. De TUBUS is een ideaal alternatief als er niet heel nauwkeurig hoeft te worden vertraagd en zijn vooral geschikt om massa’s ook onder extreme omstandigheden af te remmen. Dankzij de constante energieabsorptie zijn de dempers heel efficiënt in omstandigheden waarin andere materialen uitvallen of niet eens bij benadering de hoge standtijd van ca. 1 miljoen slagen halen. Ze zijn reversibel, voordelig, compact en licht en ze absorberen optredende energie, afhankelijk van de uitvoering met verschillende dempingskarakteristieken.

Eigenschappen en toepassingen

De TA-types nemen allemaal veel energie op aan het begin van de slag. De TA-serie is speciaal ontwikkeld voor een maximale energieopname van 2 Nm t/m 2.951 Nm. De minimale bouwhoogte is te danken aan de plaatsbesparende vorm met een diameter van 12 mm tot 116 mm. De dempers zijn met de inbegrepen speciale schroef zeer eenvoudig en snel te bevestigen. Deze compacte, voordelige machine-elementen zijn ideaal als einddemping in lineaire assen, de werktuigbouw, werktuigmachines, hydraulische en pneumatische machines, handlingapparaten en andere toepassingen.

ACE Stoßdämpfer GmbH is op de Precisiebeurs te vinden op stand 207.

https://www.ace-ace.com/com/products/automation-control/profile-dampers.html

Tagged