Vijftigste Boessenkoolprijs voor vier studenten Pius X College

Op dinsdag 2 juli is in het Pius X College in Almelo voor de vijftigste keer de Boessenkoolprijs uitgereikt. De eer viel te beurt aan een team van vier leerlingen van het Pius X College, Lars Meijer, Bernd Koopman, Jesse Eenkhoorn en Jard Meijer. Omdat het de vijftigste editie betrof van de Boessenkoolprijs werd deze door directeur Eelco Osse uitgereikt samen met burgemeester Arjen Gerritsen.

Lovende woorden

Osse en Gerritsen spraken de leerlingen lovende woorden toe. Daarbij kwam ook naar voren dat met de prijs niet alleen de skills en goede cijfers van de leerlingen worden beloond, maar tevens hun sociale instelling en behulpzaamheid. Overall hebben zij het beste gepresteerd.

Betrokkenheid bij technische opleidingen

De Boessenkoolprijs is een jaarlijkse traditie waarmee Machinefabriek Boessenkool – in 2018 winnaar van de Nederlandse Innovatie Prijs – haar betrokkenheid bij de technische opleidingen in de regio en het belang van toekomstig metaal-technisch talent krachtig wil onderstrepen. “Immers,” aldus directeur Eelco Osse, “bedrijven zoals Boessenkool hebben geen bestaansmogelijkheid zonder goed geschoold personeel.”

Verdiende lof

Docent Jos van Helden van het Pius X College licht de keuze van de winnaars toe: “Deze studenten wonnen de schoolfinale van de Vakkanjer Challenges met een opdracht voor het Nationaal Comité 4 en 5 mei om een modern monument te maken waarmee ze het begrip vrijheid een nieuwe dimensie geven. Zowel voor het prachtige resultaat als voor het feit dat ze tijdens hun vakanties en na schooltijd tot laat in de avond door hebben gewerkt om er iets moois van te maken, verdienen ze met hun inzet terecht de Boessenkoolprijs.”

Zoeken naar talentvolle medewerkers

Eelco Osse: “De reden om de Boessenkoolprijs uit te reiken is een kwestie van verbinding creëren. Enerzijds hebben de scholen en hun talentvolle leerlingen er profijt vanwege het zichtbaar maken van toekomstperspectief. Anderzijds helpt het de branche metaal & elektro, die immers continu op zoek is naar talentvolle medewerkers. Dat laatste is eigenlijk van alle tijden, want Johan Boessenkool had destijds al last van personeelskrapte. Om die reden is hij toen al een verbintenis aangegaan met het opleidingsinstituut voor de metaal in Almelo. Mijn vader heeft die omarming van de relevante opleidingsinstituten voortgezet en in hun voetsporen volg ik diezelfde lijn. Met deze prijs laten we zien dat we jonge, potentiële professionals stimuleren om de belangrijke toekomstige innovaties te gaan doen. En wie weet doen ze dat dan wel bij Machinefabriek Boessenkool.”

Oud-winnaars

Welke impact heeft de Boessenkoolprijs voor de winnaars? Om die vraag te beantwoorden, zijn vier voormalige winnaars kort geïnterviewd, wat op video is vastgelegd: https://oem-group.com/blog/vijftigste-boessenkoolprijs/

Tagged