Vanaf 1 september worden in België weer vakbeurzen georganiseerd!

Vanaf 1 september kunnen er in België weer beurzen georganiseerd worden. Dit gebeurd onder strikte naleving van het beursprotocol. Onderdeel van dit protocol is het verplicht dragen van een mondmasker. De overheid ziet een vakbeurs, net zoals een shoppingcenter en een grote handelszaak, in de eerste plaats als een “pop-up” marktplaats waar handel gedreven wordt. Hierdoor fungeren zij als een motor van de economie. De beurzen zijn daarom opgenomen in het protocol handel.

Op 21 & 22 oktober komen professionals in bewerking, opslag en transport van droge bulkgoederen opnieuw samen om elkaar te ontmoeten en zaken te doen met de 100 experten/exposanten tijdens Solids in het vernieuwde Antwerp Expo. Ze krijgen er een mooie kijk op de toekomst van de procestechnologie.

Uit een enquête bij bezoekers blijkt dat er veel intresse is voor thema’s als:

 • ATEX – explosieveiligheid
 • Industrie 4.0 – smart machines
 • Efficiënte cleaning en artificiële intelligentie

Deze topics zullen daarom uitgebreid aan bod komen tijdens kennissessies van EHEDG, Machevo, J-Tec & Endress+Hausser.

Voor het eerst hebben bezoekers aan Solids ook toegang tot dé vakbeurs voor productontwikkeling: Advanced Engineering. Hier komen product engineers, R&D professionals en innovation managers samen om hun producten en machines klaar te maken voor de toekomst. 100 exposanten in design, materialen en elektronica helpen graag bij elk niveau van productontwikkeling.  

In een tijd waarin VR en AR steeds verder gaan, cities almaar smarter worden en slimme producten ons volop ontzorgen, heb je een sterk klankbord nodig. Het Advanced Engineering programma is precies daarop bedacht:

De beau monde van de Belgische maakindustrie tekent present! Ilham Kadri (Solvay), Jan Remeysen (BASF), Claude Marinower (Schepen voor innovatie Stad Antwerpen), Ingrid Van de Voorde (Nokia Bell Labs), Koen Verhaert (Verhaert Masters in Innovation) & Nicolas Deruytter (ML6) zullen de bezoekers inspireren met hun key-notes. Daarnaast gaan de innovatiepartners meer in de diepte over specifieke topics als flexible electronics, AI, duurzaamheid, digitalisatie, industrie 4.0, 3D printing, circulaire materialen,….

In primeur stelt Vlaio zijn industrie 4.0 proeftuinprojecten voor met tastbare demo’s op de beursvloer en een toelichting. De VRARA toont verder samen met HP de mogelijkheden van virtual en augmented reality in de industrie.

Voor afwezigen wordt ongelijk wellicht het laatste van hun zorgen: deze trein wil je gewoonweg niet missen!

Dit zijn de belangrijkste maatregelen:

 • Verplicht dragen van een mondmasker tijdens de beurs
 • Vooraf verplicht registreren waarbij alle nodige contactgegevens gevraagd worden om tracing achteraf, mogelijk te maken
 • Verplichte tijdslots om bezoekersaantal te spreiden over de dag
 • Continue monitoring van de bezoekersdensiteit en crowd control zodat wachtende rijen zoveel mogelijk vermeden worden
 • Gesplitste in- en uitgangen
 • Verplicht éénrichtingsverkeer of verplicht werken met looplijnen
 • Prominente veiligheidssignalisatie
 • Maximaal gebruik maken van de EasyGo Smart Badge: dit laat u toe om leads te verzamelen zonder het uitwisselen van visitekaartjes

Meer info vindt u op www.solids-antwerp.be & op www.ae-expo.be

Tagged