Valk Welding op NIL Verbindingsweek

Tijdens de NIL Verbindingsweek toont Lasrobotintegrator Valk Welding de volgende noviteiten:

Dunwandige materialen lassen met MIG

Om nabewerking zoveel mogelijk te beperken worden dunwandige materialen veelal handmatig met TIG gelast. De markt zoekt oplossingen om deze dunwandige materialen sneller en zonder spatvorming geautomatiseerd te kunnen lassen. Valk Welding toont op haar stand tijdens de NIL Verbindingsweek een lasrobotcel die volgens het Active Wire concept van Panasonic last. Active Wire is een MIG lasproces voor lasrobots, waarbij de lasdraad met een hoge frequentie wordt gepulseerd, waardoor dunwandige materialen sneller en zonder spatvorming kunnen worden gelast. Nabewerking is daarmee tot een minimum gereduceerd.

Exact lassen van Ronde producten met lasnaadvolgsysteem

Daarnaast zal Valk Welding een X-Y lasopstelling presenteren waarbij het Arc-Eye lasnaadvolgsysteem is geïntegreerd. Deze wordt onder meer toegepast op rondlasautomaten, portaallassystemen en laskolommen. Dit systeem kan ook als retrofit op een bestaand systeem geïntegreerd worden. Het is specifiek ontwikkeld voor het lassen van ronde producten. Voorbeelden hiervan zijn; industriële vloeistoftanks, containers, drukvaten, wandsegmenten voor tankwagens en gelijkvormige producten en uiteraard ook voor langsnaden. Het systeem heeft onder meer een kantelbare lasersensor voor het snel omstellen.

TM cobots met standaard geïntegreerde vision

de belangstelling en de vraag naar cobots is sterk toegenomen nadat Valk Welding met haar divisie VWCO op de TechniShow de cobots van TM ROBOT introduceerde. Op de stand op de NIL Verbindingsweek wordt een nieuwe model met grotere armlengte gepresenteerd. VWCO verkoopt de cobots via een uitgebreid dealernetwerk in de Benelux en Denemarken.

NIL Verbindingsweek
Valk Welding – Stand 434

Tagged