METAVAK 2019 met gesegmenteerde beursvloer en zes demopleinen

In de tweede week van oktober vindt de vakbeurs METAVAK weer plaats in Evenementenhal Gorinchem. Dit jaar is de vakbeurs voor de metaalindustrie voor het eerst opgedeeld in zes verschillende segmenten die op de beursvloer te herkennen zijn aan ieders een eigen kleur. Dankzij de gesegmenteerde beursvloer is de beurs overzichtelijker en besparen bezoekers veel tijd. Zij kunnen nu heel gericht op zoek gaan naar informatie, productietechnieken en deelnemers die voor hen relevant zijn. Elk segment heeft ook zijn eigen demoplein waar live demonstraties te volgen zijn.

Naar verwachting presenteren circa 230 leveranciers van onder andere machines, software, gereedschappen, automatiseringsoplossingen en complementaire producten zich op METAVAK 2019. Zij zijn onderverdeeld in één van de zes verschillende segmenten op de beursvloer: verspanen, plaatbewerking, automatisering, verbindingstechniek, oppervlaktebehandeling & reinigingstechniek en 3D printen.

Zes interactieve demopleinen

METAVAK staat bekend om haar dynamische beursvloer, dat is dit jaar niet anders. Sterker nog: dit jaar heeft elk segment zijn eigen demoplein. Hier kunnen de bezoekende professionals uit de metaalindustrie live demonstraties bijwonen. Op deze demopleinen werken verschillende deelnemers samen. Daarnaast worden ook meerdere demonstraties gegeven op de verschillende stands van exposanten.

Kennistheater ‘Visit the future’

In het centraal gelegen kennistheater is dit jaar een uitgebreid kennisprogramma met geclusterde onderwerpen die bij elk segment van de beurs passen. In dit zogeheten ‘Visit the future kennistheater’ zijn praktische, toekomstgerichte kennissessies over de verschillende productietechnieken te volgen. Op de eerste beursdag zijn er presentaties over ‘De volgende stap in efficiënt automatiseren van CNC machines’ door Cellro en ‘Zoller Tool Management Solutions’ door Laagland.

3D printen en Verspanen

Op beursdag twee geeft VDL een presentatie over lijmen versus lassen (praktijktoepassing) en zijn er vier sessies gericht op 3D printen: ‘Van aluminium frezen naar 3D composiet printen’ door AMR Europe, ‘3D Printing in de energie industrie’ door Engie, ‘3D printen voor industriële bedrijven’ door 3D Maastricht en ‘Starten met 3D Printen’ door Additive Center. Op de laatste beursdag zijn er sessies gericht op verspanen. Wilbert van der Heijden en Bart Heijenk geven namens STODT drie presentaties over respectievelijk 1 PMI voor de tekening en ontwerp, 2 PMI voor de cnc productie en 3 PMI voor de meetkamer. Ook is er een presentatie van Harm Kort (Stichting Verspanersforum) over ‘Nu niet inhaken betekent op termijn afhaken’.

Nieuw: METAVAK begin oktober

De vijftiende editie van METAVAK is op 8, 9 en 10 oktober 2019 te bezoeken in Evenementenhal Gorinchem. Door METAVAK voor het eerst in begin oktober te laten plaatsvinden, sluit de vakbeurs nu beter aan op internationale beurzen. De nieuwe datum werpt zijn vruchten af, want na lange tijd nemen grote fabrikanten van plaatbewerking nu wel deel aan METAVAK. Zo heeft LVD Nederland één van de grootste stands afgenomen op het segment ‘Plaatbewerking’. METAVAK is op alle beursdagen geopend van 13.00 tot 21.00 uur. Voor meer informatie: www.metavak.nl.

Tagged