Lijmtechniek krijgt grotere rol op METAVAK

METAVAK is het jaarlijkse vakevent voor de metaalbranche waar metaalbewerkers drie dagen lang in contact komen met fabrikanten, importeurs en groothandelaren en de nieuwste ontwikkelingen en innovaties ontdekken. Dit jaar is de beursvloer voor het eerst opgedeeld in zes verschillende segmenten, waarvan verbindingstechniek er één is. Na het succes van het demoplein Lijmtechniek van vorig jaar op de NIL Verbindingsweek, hebben de partijen besloten om het demoplein dit jaar op de METAVAK verder uit te bouwen. 

Lijmen is geen nieuwe verbindingstechniek, maar wel een techniek die zich steeds meer ontwikkelt en steeds vaker wordt toegepast. Ondanks het feit dat de lijmtechniek een groeiende verbindingstechniek is, heerst er nog vaak onwetendheid over lijmverbindingen. Permacol, Lubribond, BNS Industrial, Delta Application Technics, Adhesive Bonding Center en het Nederlands Instituut voor Lastechniek gaan daarom het demoplein Lijmtechniek dit jaar nog verder uitbreiden, zo willen ze de lijmtechniek nog meer op de kaart gaan zetten. METAVAK is hiervoor een goed platform. Beursorganisator Easyfairs (tevens organisator van NIL Verbindingsweek en Welding Week in België) geeft aan dat de bezoekers van METAVAK graag meer willen weten over de verschillende lijmtechnieken. Het gezamenlijke doel van METAVAK en de organiserende partijen is om de bezoekers te informeren over de mogelijkheden van de verschillende lijmtechnieken.

Op het demoplein Lijmtechniek kunnen constructeurs, lassers en andere vakprofessionals de verbindingstechniek lijmen als aanvulling op, of misschien in bepaalde situaties als vervanging van, lasverbindingen ervaren. Op het demoplein demonstreren lijmproducenten en adviseurs de toepassing van lijmproducten- en technieken. Voor lijmers en lassers die met een specifiek vraagstuk zitten, is METAVAK echt een uitkomst. De partners van het demoplein Lijmtechniek hopen dat bezoekers zelf hun technische vraagstukken meenemen naar de beurs.

Naast het demoplein Lijmtechniek, zijn er meer dan 25 leveranciers van verbindingstechnieken op de beursvloer te vinden. Ook is er een uitgebreid kennisprogramma gericht op verbindingstechniek. In het kennistheater “Visit the future” kunnen bezoekers meerdere kennissessies volgen over lijmen en lassen, deze kennissessies sluiten op elkaar aan.

Na een bezoek aan het demoplein Verbindingstechniek heeft de bezoeker kennis opgedaan van onder andere automatisering binnen de lijmtechniek, verschillende soorten lijm, voordelen van lijmtechniek ten opzichte van lastechniek en het lijmproces. De vijftiende editie van METAVAK is op 8, 9 en 10 oktober 2019 te bezoeken in Evenementenhal Gorinchem. Voor meer informatie: www.metavak.nl.

Tagged