ICS Cool Energy groeit fors

Explosieve groei in omzet en orderportefeuille

Steeds meer bedrijven vinden de weg naar ICS Cool Energy. Daardoor vertoont het bedrijf een forse omzetgroei over de eerste vijf maanden van dit jaar. In vergelijking met dezelfde periode in 2017 steeg de omzet met 43% (Verhuur) respectievelijk 17% (Verkoop). De orderportefeuille Verhuur steeg zelfs explosief met 71%.

Algemeen directeur Eddy van der Kamp noemt twee oorzaken van de forse groei. De eerste oorzaak ligt intern en is structureel: “Ons productengamma is flink uitgebreid, met name op het gebied van verwarming.” Sinds de recente overname door het beursgenoteerde Ingersoll Rand biedt ICS Cool Energy bovendien ook een veel groter assortiment chillers. Klanten waarderen die ruimere keuze. De andere oorzaak ligt extern en is conjunctureel: “Door de zeer warme meimaand begonnen veel koelprojecten een maand eerder dan normaal.” De vroege lente versterkt de omzetgroei van de eerste vijf maanden.

Grootse prestatie

Van der Kamp is trots op de gunstige verkoopcijfers. Zijn medewerkers weten de extra marktvraag goed te beantwoorden terwijl zij ook nog speciale producttrainingen van Ingersoll Rand volgen. Wel zijn er inmiddels, mede door de sterke groei, diverse vacatures voor verkopers en servicemonteurs. Hij verwacht die snel te vervullen: “Wie wil er nou niet werken bij zo’n succesvol bedrijf met mooie carri√®reperspectieven?”

Verhuur explodeert

Het aantal verhuur-orders van ICS Cool Energy steeg explosief: 71% “Wij zijn dus ook in de toekomst verzekerd van omzetgroei”, zegt de algemeen directeur tevreden. Het feit dat bovendien meer dan driekwart van de verhuur-projecten repetitief is, biedt klanten en medewerkers extra vertrouwen. Huren is doorgaans tijdelijk, maar veel projecten keren jaarlijks terug. “Steeds meer grote bedrijven huren structureel, want dan zijn ze flexibel en besparen op onderhoud en jaarlijkse keuringen. En door hun installaties van aparte stroom- en wateraansluitingen te voorzien, kunnen wij onze huurunits plug and play aansluiten.”

Compleet in oplossingen

Of klanten nu kopen, huren of service & onderhoud nodig hebben, ICS Cool Energy garandeert innovatieve oplossingen op maat. “Meedenken gaat bij ons zelfs zover, dat onze ervaren adviseurs voor klanten desgewenst ook de Total Cost of Ownership (tco) van investeringen berekenen.”

Tagged