Eerste twee beursdagen van TIV Hardenberg 2018 kwalitatief succesvol verlopen voor bezoekers en exposanten

Beursorganisator Gertjan Lammers kijkt met een positief gevoel terug op de eerste twee beursdagen van de vakbeurs TIV 2018. Exposanten zijn erg te spreken over de kwaliteit van de bezoekers. Anderzijds zijn bezoekers aangenaam verrast door het aanbod van ruim 225 (toe)leveranciers uit de maakindustrie. “De kwaliteitsslag waarmee we twee jaar geleden zijn begonnen, werpt nu steeds meer zijn vruchten af. Het event is gegroeid van alleen contactmoment naar kennis- én contactmoment met een sterke focus op de regio Noord- en Oost-Nederland. De laatste en derde beursdag van TIV is vandaag (20 september) nog te bezoeken van 13.00 tot 21.00 uur.

TIV 2.0.

“We zijn twee jaar geleden gestart met – laat ik het zo zeggen – TIV 2.0. De bezoekers van TIV zijn dit jaar van uitzonderlijk hoge kwaliteit en de regio is meer dan ooit aanwezig in Hardenberg. TIV profileert zich als hét centrum voor de maakindustrie in Noord- en Oost-Nederland. Wie als bezoeker besluit een jaar over te slaan, heeft echt iets gemist. Dat is iets wat ik regelmatig terugkrijg van zowel bezoekers als exposanten. Daar zijn we ontzettend blij mee”, aldus Lammers.

Toekomstcampus

TIV is dit jaar onder andere uitgebreid met een nieuw initiatief: Toekomstcampus. Onder andere Boost, hét Smart Industry netwerk van Oost-Nederland en een scholencollectief van negen partijen presenteren zich hier. “Deze campus verbindt de overheid, het onderwijs en het bedrijfsleven uit Noord- en Oost-Nederland met elkaar.” Boost Agenda Oost Nederland organiseert vandaag in samenwerking met Link Magazine en ABN Amro een debat tussen ondernemers, het onderwijs uit de regio en de gedeputeerden. Het debat start om 18.30 uur op de Toekomstcampus in hal 5.

Laatste beursdag

Vandaag is de derde en laatste beursdag van TIV met naast een omvangrijke beursvloer ook een aantrekkelijk kennisprogramma. Zo is er van 13.00 tot 17.00 uur het B2B Matchmaking event. Het doel van dit interactieve event is het tot stand brengen van (inter)nationale contacten tussen bedrijven, onderzoekers en andere potentiele klanten uit Europa. De matchmaking wordt gecoördineerd door EEN om geïnteresseerden ervan te verzekeren dat goede matches en productieve afspraken tot stand komen. Het B2B Matchmaking event is een initiatief van TIV, Kamer van Koophandel en Enterprise Europe Network.

Verder zijn er presentaties over Lean produceren met modulaire producten en circulaire business modellen, zorgeloos groeien met klanten en personeel, ontwikkeling van next generation products, agile manufacturing, hoe dicht ik de kloof tussen engineering en productie?, hoe bepaal ik mijn smart industry business model? en industrieel 3D-printen voor productie van machineonderdelen. Het totale programma is te vinden op de website van TIV. Hier kunnen belangstellenden ook hun gratis e-ticket registeren voor een bezoek aan TIV (inclusief hapje, drankje en gratis parkeren). Meer informatie: www.tiv-hardenberg.nl.