Dubbele certificering voor RVS NON FERRO en RIJKERS

De vraag naar gekwalificeerde organisaties neemt almaar toe. Om opdrachtgevers deze kwaliteitszekerheid te geven, startten RIJKERS en RVS NON FERRO vorig jaar met een certificeringstraject voor NEN-EN-ISO 3834 en NEN-EN 1090. Beide organisaties uit Uden haalden eind vorig jaar de certificaten glansrijk binnen. NEN-EN-ISO 3834 bevestigt de kwaliteitsborging voor het smeltlassen van metalen, terwijl NEN-EN 1090 de kwaliteit van de staal- en aluminiumconstructies onderstreept die RVS NON FERRO en RIJKERS vervaardigen.

RVS NON FERRO en RIJKERS, onderdeel van moederorganisatie SLB GROUP, waren voorheen al NEN-EN-ISO 3834-gecertificeerd. “Door de minimale vraag van opdrachtgevers naar deze kwalificatie in combinatie met de keuringskosten, kozen we ervoor deze certificering te laten verlopen”, vertelt directeur Egbèr Smits van SLB GROUP. “Beide organisaties zijn echter wel altijd volgens deze norm blijven werken.”

Kleine stap naar NEN-EN 1090

De normen NEN-EN-ISO 3834 en NEN-EN 1090 overlappen elkaar deels, waardoor de stap om beide certificaten te behalen niet zo groot was. Na een intensieve periode, waarin beide normen grondig zijn bestudeerd en waar nodig nieuwe zaken werden geïmplementeerd, volgde in december een eendaagse audit. Die bestond onder meer uit interviews met medewerkers van RVS NON FERRO en RIJKERS, controles van projecten en het gebruik van procedures.

Bevestiging van inzet op kwaliteit

RVS NON FERRO en RIJKERS behaalden beide certificeringen met een zeer goede beoordeling. Smits: “Een groot compliment voor onze medewerkers en een bevestiging van onze inzet op kwaliteit. De auditor van TÜV Nederland was onder de indruk van de organisaties en sprak vol lof over onze manier van werken en de kwaliteit van de producten in de werkplaats. Beide certificaten zijn twee jaar geldig. In die periode vindt jaarlijks een tussentijdse controle plaats, waarbij we moeten aantonen dat we nog steeds aan alle eisen voldoen.”

Over de SLB GROUPRVS NON FERRO en RIJKERS zijn onderdeel van de SLB GROUP, die zich richt op slimme technologische oplossingen in food, water en milieu. De organisatie heeft drie dochterondernemingen: RVS NON FERRO, RIJKERS en SLB HIGHTECH. Zij werken als zelfstandige businessunits en maken daarbij gebruik van één gezamenlijke productie-, assemblage- en montage-unit. De SLB GROUP is een typisch familiebedrijf met een internationale scope. Voor meer informatie: www.slb-group.nl, www.rijkerspt.nl en www.rvsnonferro.nl.

Tagged