Alers Machinebouw en Onderhoud neemt Heemhorst International en WEMO-techniek over

Alers Machinebouw en Onderhoud uit Wekerom neemt per 1 mei 2019 de Nieuwleusense bedrijven Heemhorst International B.V. en WEMO-techniek over. De drie bedrijven blijven zelfstandig opereren onder leiding van directeur Maarten Alers van Alers Machinebouw en Onderhoud: “De overname heeft als motto ‘samenwerken waar het kan, maximaal rendement voor onze klanten’. Ik zie een mooie toekomst voor me, waar kennis en ervaring op een natuurlijke manier samenkomen.”

De huidige eigenaar van Heemhorst en WEMO-techniek legt vanwege zijn leeftijd zijn functie neer. Alers onderhoudt en levert al meer dan 20 jaar onderdelen van machineparken van kunststof-, veevoeder- en papierfabrieken in Nederland, België en Duitsland. Bij Alers werken nu 30 vakmensen, die klanten op maat bedienen. Het bedrijf is gevestigd in het Gelderse Wekerom. Alers: “De afgelopen jaren zijn zowel Heemhorst als WEMO-techniek flink gegroeid. Dankzij deze overname kunnen we een volgende stap maken.”

Samenwerking

De overname van Heemhorst en WEMO-techniek biedt nieuwe kansen volgens Alers: “Al vele jaren leveren wij onze klanten machines en zorgen daarnaast voor het onderhoud. Wat wij niet in huis hebben, is een gedegen engineersafdeling. Wij zien bij Heemhorst en WEMO-techniek juist een omgekeerde situatie: een sterke focus op engineering en de productie van installaties. Dit is een prachtige win-win: met Heemhorst en WEMO-techniek vullen we met kwalitatieve engineering en een professionele werkplaats Alers aan. Andersom vult Alers Heemhorst en WEMO-techniek aan met zijn goede service en het onderhoud aan installaties.”

Sterke marktpositie

WEMO-techniek is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van monsternamesystemen gericht op kwaliteitsbewaking en -controle. Heemhorst is gefocust op de ontwikkeling en productie van machines voor de droge stof- en stortgoedverwerking. Ook Heemhorst en WEMO-techniek zien de overname als een kans om hun marktpositie te verstevigen. De overname en daarmee de uitbreiding van activiteiten levert de bedrijven en hun klanten veel voordelen op: alles rondom machinebouw en onderhoud is op één adres te vinden.

Tagged