Nieuwe generatie vooraanstaande hardmetaalsoort draaien

Dormer Pramet heeft de succesvolle PVD hardmetaalsoort T8330 voorzien van een nieuwe coating, voor verbeterde levensduur en prestaties. De T8340 wordt de meest veelzijdige hardmetaalsoort van de producent, geschikt voor algemeen draaien tot zware voorbewerking, zelfs onder ongunstige omstandigheden.

De soort is ontwikkeld voor staal en gietstaal, maar doet het ook in goed in rvs, gietijzer en superlegeringen. De meerlaagse PVD coating T8340 is geoptimaliseerd voor meer productiviteit, maar heeft ook een tot 69% langere levensduur ten opzichte van de oude T8330. Dit in het bijzonder bij het verspanen van ruw stafmateriaal en lastige materialen zoals Inconel en Stelliet.

De unieke Titanium-Boor-Nitride (TiBN) toplaag zorgt voor verminderde snijkantsopbouw en verbeterde prestaties. Daaronder zorgt de dikke TiN coating voor meer weerstand tegen kolkslijtage. Ook is er de harde AlTiN laag voor weerstand tegen vrijloopvlakslijtage. De hardmetaalsoort is tot slot voorzien van een opvallende gouden laag voor verbeterde slijtagedetectie.