Waarom zijn duurzame oplossingen noodzakelijk voor de oppervlaktebehandeling?

Voor onze toekomst is een gezonde planeet noodzakelijk. Daarover zijn de meesten onder ons het wel met elkaar eens. De klimaat- en milieuproblematiek is groot en eist ambitieuze acties van ons allemaal. Wat deze acties zijn is onder andere te lezen in de Green Deal, maar waarom nu? En hoe transformeert de oppervlaktebehandelende industrie naar duurzaam ondernemerschap?

Deze vraag en nog veel meer vragen zullen beantwoord worden tijdens een hybride kennis- en netwerkevent van Vereniging ION en VOM. Doordat zij vooruitdenken en de leden (en oppervlaktebehandelende industrie) zoveel mogelijk willen voorzien van praktische en concrete informatie, hebben zij de handen in een geslagen met dit gezamenlijke event.

Dit event wordt de verzamelplaats van kennis- en ondernemerschap om onder andere de klimaatdoelstellingen te bereiken. De volgende onderwerpen komen aan bod; energieneutraal werken in de oppervlaktebehandelende industrie, reduceren van CO2 en hoe kun je grondstoffen besparen? Maar ook hoe je beter processen kunt monitoren en uiteraard hoe je uiteindelijk circulair kunt ondernemen. Geen commerciële verhalen maar echte cases en oplossingen – klein of groot – die winst kunnen opleveren op elk niveau van het bedrijfsproces.

Op 7 oktober zal het kennis- en netwerkevent LETS’S GO SUSTAINABLE TOGETHER! plaatsvinden op 3 locaties (Nederland en België) en is op de locatie zelf een streaming aanwezig, hierdoor is het mogelijk om deel te nemen met de presentaties van de andere locaties. De locatie in Nederland is het Safari Meeting Centre in Burgers’ Zoo in Arnhem. De locaties in België zijn Renson Exit5 in Waregem en Xpand in Paal Beringen.