Vertom Group laat MV Vertom Tomma te water bij Thecla Bodewes Shipyards

Vertom Groep uit Rhoon, heeft de MV Vertom Tomma succesvol te water gelaten. Het schip, gebouwd door Thecla Bodewes Shipyards, is het derde droge lading schip uit de serie van tien schepen die worden gebouwd op de werf in Kampen. MV Vertom Tomma is vernoemd naar mevrouw Tomma Warnders, echtgenote van Warner Warnders, board member van de Vertom Shipping & Trading divisie.

De MV Vertom Tomma maakt deel uit van de Labrax-7000 serie. Een innovatief droge lading schip specifiek ontworpen met diesel-elektrische voortstuwing. De serie markeert daarmee een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van duurzame scheepvaartoplossingen, en is daarmee geheel in lijn met de ambities van Vertom Groep en Thecla Bodewes Shipyards om substantieel bij te dragen aan de overgang naar een emissieloze sector.

Het dieselelektrische aandrijfsysteem aan boord van de Vertom Tomma, in combinatie met het geavanceerde power-management systeem, minimaliseert energieverliezen, verlaagt het totale brandstofverbruik en vermindert de uitstoot van CO2-emissies. Dit gewenste resultaat is al bewezen in de performance van de eerste twee nieuwbouwschepen, MV Vertom Patty en MV Vertom Cyta. Bovendien is het geïnstalleerde voortstuwingvermogen aan boord van MV Vertom Tomma aanzienlijk lager in vergelijking met schepen van gelijke ladingcapaciteit en met een conventionele voortstuwing. Met een lengte van 118,60m, een breedte van 14,30m en een full-box laadruim van 329.700 cuft (7.280 dwt), biedt de Labrax-7000 serie competitieve transportoplossingen aan.

Foto: Vertom Groep.