54e Boessenkoolprijs gaat naar Sven en Kjeld

54e Boessenkoolprijs gaat naar Sven en Kjeld

Op dinsdagavond 18 juli is op Het Alma College in Almelo de 54e keer de Boessenkoolprijs uitgereikt. Sinds 1969 is het een jaarlijkse traditie om deze prijs toe te kennen aan jong technisch talent in de regio. De prijs benadrukt de sterke betrokkenheid van Machinefabriek Boessenkool bij technische opleidingen, maar dient ook als stimulans voor toekomstig technisch talent in de regio.

Boessenkoolprijs winnaars Sven en Kjeld

Door de samenvoeging van drie scholen tot Het Alma College, was het afgelopen jaar uitdagend. Maar ondanks de onrust, beperkte werkplaatsruimte en uitdagingen om projecten op te pakken, hebben Sven Oude Heuvel en Kjeld Lohuis zich volledig ingezet voor hun e-Skelter project en zijn zij verdiend winnaar van de 54e Boessenkoolprijs.

Interessant is dat Sven en Kjeld afkomstig zijn van verschillende scholen, namelijk PiusX en Erasmus, maar beiden dezelfde opleiding volgen: Produceren, Installeren en Energie (PIE). Bovendien komen ze allebei uit Tubbergen en kennen elkaar van de scouting in die plaats.

Het e-Skelter project

Onder begeleiding van het PIE docententeam, hebben Sven en Kjeld een opmerkelijke prestatie geleverd. Ze hebben een bestaande skelter, die vorig jaar als metaalproject op school was gemaakt, omgebouwd tot een geavanceerde e-Skelter. Deze ombouw was een verdere doorontwikkeling, waarbij de skelter werd voorzien van elektrische aandrijving (voor- en achteruit) en werd uitgerust met diverse verlichtingsopties, waaronder grootlicht en richtingaanwijzers. Het resultaat van de inspanningen van Sven en Kjeld is een e-Skelter die nu op school blijft om volgend jaar mogelijk nog verder doorontwikkeld te worden.

Inzet en toewijding

De Boessenkoolprijs die Sven en Kjeld hebben gewonnen, is de beloning voor hun inzet en toewijding aan dit project. Beiden hebben zich volledig, zowel tijdens de projecturen als in tussenuren en zelfs in hun vrije tijd, gestort op de ontwikkeling van de e-Skelter. Sven staat bekend als iemand die eerst denkt en dan handelt, rustig blijft en altijd het overzicht houdt. Kjeld daarentegen is iemand die eerst doet en dan nadenkt, altijd een oplossing ziet en enthousiasme uitstraalt.

Deze complementaire eigenschappen hebben ervoor gezorgd dat ze als een gouden duo hebben samengewerkt en gecommuniceerd tijdens het e-Skelter project. Ze waren eerlijk tegen elkaar, zetten door wanneer het tegenzat, behielden hun energie en bleken zelfs in staat om bijna alles te maken zodra ze het eenmaal hadden gezien. Deze unieke samenwerking heeft bijgedragen aan hun succes en het verwezenlijken van dit fantastische e-Skelter project.

Veelbelovend technisch talent uit de regio

Machinefabriek Boessenkool heeft altijd grote belangstelling voor jong talent. Al meer dan 50 jaar hebben wij de eer om de Boessenkoolprijs uit te reiken. Deze jaarlijkse traditie dient als een krachtig statement van onze betrokkenheid bij de technische opleidingen in de regio en het belang van toekomstig metaal-technisch talent. De prijs fungeert als een stimulans voor technische leerlingen om te kiezen voor uitdagende en innovatieve functies in de techniek.

Het aantrekken van getalenteerde jongeren is cruciaal. Niet alleen voor henzelf, maar ook voor de bloei van bedrijven in de metaal- en elektrobranche. De Boessenkoolprijs is een middel waarmee we dit enthousiasme willen aanwakkeren en de jonge generatie willen inspireren om te streven naar een veelbelovende carrière in de techniek.