Wie doet wat?

Zoeken in WDW?A.Z. Hollink Group neemt firma VeHaGe Holland uit Ede over

A.Z. Hollink Group heeft de Firma VeHaGe Holland overgenomen en de Firma VeHaGe Holland zal verder gaan onder de naam VeHaGe Nederland. Vanaf medio februari zal VeHaGe verhuizen vanuit Ede naar Apeldoorn, waar ze in het pand komen te zitten van The European Transmission Company en A.Z. Hollink Nederland. Oud Eigenaar Dick van Harn zal gedurende een beperkte periode betrokken blijven met de onderneming VeHaGe Nederland.

 

 

 

VeHaGe die een naam opgebouwd heeft in de transmissie wereld heeft zijn pakket in de loop van de jaren uitgebreid met Rubber producten voor diverse marken binnen en buiten de industriële markt en met name op internationaal niveau, met name gericht op Duitsland. "Met name het rubbergedeelte was voor ons interessant!" zei eigenaar van de Groep, Dieter Spillebeen. "Op koppelingen, remmen en tandwielkasten hebben wij reeds een compleet pakket en wij waren op zoek naar een aanvulling op ons pakket, klanten van de andere ondernemingen binnen de A.Z. Hollink Group kunnen straks gebruik maken van de producten van VeHaGe en anders om ook. We zien een hoop synergie!" volgens Dieter Spillebeen.

 

Het transmissie gedeelte van VeHaGe zal dit jaar nog verhuizen naar zusterbedrijf European Transmission Company en VeHaGe zal zich gaan concentreren op de andere rubber producten, waaronder trillingdempers etc. Het is ook de bedoeling dat het programma van VeHaGe verder wordt uitgebreid. De Firma VeHaGe zal geleid worden door Directeur Rob Hendriks, die ook verantwoordelijk is voor de andere Europese vestigingen binnen Europa.

 

"De A.Z. Hollink Group is gegroeid van 4 miljoen naar 6 miljoen in het laatste jaar en het is de bedoeling dat deze in 2018 verder groeit naar de 8 miljoen euro omzet in Europa" aldus eigenaar Dieter Spillebeen.  Verdere overnames zijn niet uit te sluiten, maar wij zijn met name op zoek naar uitbreiding en aanvulling van ons pakket en niet overlappingen.

 

Als Spillebeen Holding, waar de A.Z. Hollink Group onder valt, zijn wij niet alleen op zoek naar uitbreiding op gebied van aandrijvingen. Wij willen als Spillebeen Holding verder groeien waarbij de branche op zich niet echt veel uitmaakt. VeHaGe levert ook producten voor andere markten, zoals stootdempers voor de auto (vrachtwagen) industrie en onderdelen voor industriële stofzuigers en hamers en kniebeschermers voor de bouwindustrie. Dit maakt de overname van de Firma extra interessant voor Spillebeen Holding.

 

 

 

 

« terug naar het overzicht